Projekti

 • Vece u Parizu
  U NAJAVI: Koncert ''VECE U PARIZU'',
  Subota, 27. april 2019. u 19 casova,
  Foaje Kancelarije za Mlade Zemun, Kosovska 9

  27. aprila u 19 casova na maloj ali ekskluzivnoj sceni foajea Kancelarije za mlade Zemuna, imacemo cast da prisustvujemo koncertu francuske muzike i poezije u organizaciji i pod autorskom palicom Krugova umetnosti, koji je podrzan na Javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata u oblasti kulture iz budzeta Gradske opstine Zemun za 2019. godinu.

  U zelji da dotaknemo i pokrenemo najdublje i najlepse emocije nase publike, koncert "Vece u Parizu" sadrzace najlepse solo pesme francuskih kompozitora, ali i izabranu poeziju francuskih pisaca. Za vreme trajanja koncerta posebnu atmosferu donece stotinu sveca sa stihovima Zak Prevera koje ce biti izradjene specijalno za potrebe koncerta, a na kreativnim i likovnim radionicama Udruzenja. Nakon koncerta, gosti ce moci da izaberu svoju svecu i tako ponesu svoju pesmu...

  IZVODJACI
  Celovecernji program bice u izvedbi umetnika danasnjice nasih prostora, a to su Natasa Tasic Knezevic - sopran Srpskog narodnog pozorista, Gavrilo Rabrenovic - bariton Narodnog pozorista u Beogradu, Andrea Sisler - poezija i Matijevic Nada - pijanistkinja.

  Koncert "Vece u Parizu" bice drugi u nizu projekta Krugova umetnosti gde saradnja sa publikom i komunikacija sa istom ima krucijalnu ulogu. Publika nece dobiti uobicajni program koncerta, vec ce dobiti prazan program gde ce trebati da iznese svoje utiske, komentare i predloge koji ce pomoci daljem radu i plasiranju umetnickog sardzaja nasoj publici.

  Pozivamo Vas na susret sa najlepsim osecanjima, snovima i slobodom!

  ~ ULAZ SLOBODAN ~

  OCEKUJEMO VAS!
 • Ogledalo Zvuka
  REALIZOVAN PROJEKAT: Koncert ''Ogledalo Zvuka'',
  Subota, 24. novembar 2018. u 19 casova,
  Kancelarija za Mlade Zemun, Kosovska 9

  U subotu, 24. novembra imali smo cast da dozivimo nesvakidasnju izvedbu i izrazaj koncerta pod nazivom "Ogledalo zvuka" u organizaciji i pod autorskom palicom Krugova umetnosti, podrzanom na Javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata u oblasti kulture iz budzeta Gradske opstine Zemun za 2018.godinu.

  IZVODJACI
  Vodjeni prvenstveno muzickim stvaralastvom, ali obojeni izrazom likovne umetnosti, estetike i tradicije, koncert "Ogledalo zvuka" doneo nam je multimedijalni dogadjaj u trajanju od 45 minuta, u izvedbi vrhunskih umetnika danasnjice nasih prostora: Natase Tasic Knezevic - soprana Srpskog narodnog pozorista, Sase Knezevica - pijaniste, i Vladimira Mojsilovica - akademskog slikara ciji se radovi nalaze u znamenitim zbirkama savremene srpske i svetske umetnosti. Folklorni nastup izvela je Andrea Sisler.

  Posebno smo najavili gosta koncerta, baritona Narodnog pozorista u Beogradu, Gavrila Rabrenovica.

  O KONCERTU
  Izvedena su dela kompozitora nasih prostora, od ranih solo pesama pa sve do solo pesama naseg veka, sto je predstavljalo svojevrstan rezime - ogledalo muzickog stvaralastva. Publika neije dobila uobicajni program koncerta, vec prazan program gde je imala mogucnost da iznese svoje utiske, sto je predstavilo novi vid organizacije koncerta i sprovodjenje umetnickog dela. Dakle, ogledalo zvuka bilo je iznudjeno od publike koja je imala zadatak da aktivno ucestvuje u stvaranju i realizovanju projekta. Za vreme trajanja muzicke izvedbe, slikar je na platnu oslikavao celokupan dogadjaj, sto je predstavljalo treci vid aktivne komunikacije.

  Nismo izuzeli ni folklornu komunikaciju koja se tokom ovog koncerta ostvarila kroz kratak nastup folklorne igracice, i kroz detalje narodne nosnje koju su nosili muzicki, sto je cinilo kljucni estetski element projekta.

  Opsti cilj projekta bila je uzajamna aktivna komunikacija umetnickog dela i umetnika sa publikom sto nam je omogucio sadrzaj i nacin izvedbe ovog projekta. Kao rezultat iznudili smo program od publike, odnosno program se stvarao u suprotnom smeru od uobicajnog. Konkretni cilj projekta bilo je razbijanje apatije i uobicajne javne reakcije na umetnost, sa zeljom da preko umetnickog programa i ideje projekat donese umetnost mentalnih predstava pokrenutih vizuelnim i muzickim sadrzajem. Ovakav pristup je omogucio da na interaktivan i zanimljiv nacin publika prodre u svet umetnosti, stvaralastva i interperatije, i da se u sopstvenoj slobodi sjedini sa umetnikom.

  KOMPOZITORI
  Edukativan uticaj projekta donoesen je muzickim programom inspirisanim solo pesmama sa nasih prostora koje vezuju tradiciju i klasicnu muziku. To je bilo izvodjenje kompozicija Jovana Frajta, Miloja Milojevica, Petra Krstica, Josifa Marinkovica, Davorin Jenka i Petra Konjovica.

  ~ ULAZ BESPLATAN ~

  HVALA SVIM PRISUTNIMA NA POSETI I VASEM DOPRINOSU!
 • Balet Magnificat
  REALIZOVAN PROJEKAT: 11. april 2017, Ballet Magnificat, Dom Omladine Beograd

  Americka baletska trupa ''Ballet Magnificat!'' predstavila je Muzicko scenski spektakl ''Putovanje rasipnika'', 11. aprila 2017. u 19h, u Domu Omladine grada Beograda.

  Cast nam je da smo i ove godine bili domacini profesionalne Americke baletske trupe ''Ballet Magnificat!'' koja je povodom svoje svetske turneje gostovala i u nasoj zemlji po treci put. Njihovi nastupi bili su 08. aprila u velikoj sali Narodnog pozorista u Nisu, 9. aprila u Kragujevcu, i 11. aprila u Domu omladine Beograda. Celokupan njihov nastup bio je humanitarnog karaktera, kao i u 2016-oj, kada smo pomogli deci na transplantaciji bubrega, i deci iz porodica teskog materijalnog statusa.

  Muzicko scenski spektakl ''Putovanje rasipnika'', odigran u sva tri grada, je zivotna prica jedne porodice, koja biva potresena kada muz iznenada napusta svoju voljenu zenu i cerku, i odlazi sa zeljom da bude slobodan i da prozivi zivot stilom bludnika. Slomljenog srca, supruga i cerka se bore da mu oproste i zeljno cekaju njegov povratak. Putovanje za koje je suprug pomislio da ce mu doneti zadovoljstvo zavrsava se tako da mu proizvode samo tugu i zaljenje. Nakon sto je dosao do ''dna'' zivota, muz se vraca kuci kako bi zatrazio oprost od svoje porodice...
  Ovo je bila izuzetno dirljiva prica o oprastanju i moci obnove, i to kroz muzicko scenski spektakl, protkanog klasicnim baletom, jazzom, modernim i swing plesom!

  Ovoga puta novcana sredstva prikupljena predstavom u Beogradu pomogla su deci bez roditeljskog staranja ''Centar Zvezda'', za kupovinu masina i materijala za izradu suvenira, kako bi ta deca mogla da se osamostaljuju i finansijski obezbedjuju kroz zanatski rad.
  Celokupan projekat je bio u organizaciji Udruzenja Krugovi umetnosti, EUS-a, PEUS-a, Doma omladine Beograda i Eventim-a.


  Karte po ceni od
  400,00 dinara
  prodavale su se preko Eventima.

  Linkovi:
  YouTube video
  Ballet Magnificat na Facebook-u

 • Balet Magnificant
  Realizovan projekat: 09. maj 2016, Ballet Magnificat, Dom Omladine Beograd

  U ponedeljak 9. maja u Velikoj Dvorani Doma Omladine u Beogradu americki BALLET MAGNIFICAT! izveo je baletsku predstavu ''Licem k licu''.
  --> Sav prihod od prodatih karata bio je doniran deci bez roditeljskog staranja - ''Centar Zvezda''.
  Prijatelj projekta: Ambasada Sjedinjenih Americkih Drzava.

  Za izvestaj o celokupnoj turneji u Srbiji posetite stranicu projekta ''Balet Magnificat - Turneja u Srbiji 2016.''.
  Ballet Magnificat! Humana Umetnost

  Imali smo cast da po drugi put budemo domacini profesionalne Americke baletske trupe sa Misisipija, koja povodom svoje svetske turneje gostovala i u nasoj zemlji.
  U sklopu turneje baletska grupa nastupila je 09.maja u Velikoj sali Doma omladine Beograda, 10.maja u Srpskom narodnom pozoristu Novog Sada, i 11.maja u Kragujevcu. Celokupan nastup bio je humanitarnog karaktera, kao obostrana zelja organizatora, i kao ponos na proslogodisnji njihov dolazak i nastup kada je prikupljena znatna pomoc za decu na transplantaciji bubrega.
  Novcana sredstva prikuljena predstavom ''Licem k licu'' su donirana deci bez roditeljskog staranja, Udruzenju ''Centar Zvezda'' koji vec godinama pomaze nezbrinutoj deci, kako u materijalnom tako i u moralnom smislu, stara se o njihovom obrazovanju i prikupljanju sredstva za dalji zivot. Tu pripadaju upravo ona deca koja ne mogu da ostvare podrsku i pomoc na neki drugi nacin, koja izlaze iz sistema socijalne zastite i ostaju sama. Sporazumom o partnerstvu sa FSCI fondacijom iz Bugarske osnovali su prvu ''Kucu mogucnosti'' u Srbiji koja od novembra 2015. godine pruza svaku vrstu pomoci ugrozenoj deci.


  Karte po ceni od
  500,00 dinara
  bile su u prodaji od 18. aprila 2016. godine preko Eventima,
  i blagajne Doma omladine Beograda.
  ...Zavist, spletke i trijumf...

  Baletska predstava ''Licem k licu'', u trajanju od 2 sata, je savremena prica o dve profesionalne plesacice, koja uvodi publiku iza kulisa baletskog zivota. Zivot prve plesacice ispunjen je neobicnom radoscu i slobodom, a zivot druge junjakinje ispunjen je porocima - alkoholizmu i lakoj zabavi, kao i sebicnosti, sto joj ne donosi nista osim dusevne praznine i nezadovoljstva. Kontrast je napravljen izmedju dve glavne junakinje koje se upravo srecu licem k licu jedna s drugom, odnosno, licem k licu dobra i zla. Ova prelepa prica koja obuhvata delove iz klasicnog baleta ''Don Kihot'', upletena je sa promovisanjem moralnih i etickih vrednosti jednog drustva, uz veru i slobodu cistog duha. Iskazivanjem sadrzaja ove predstave, koreograf Jiri Sebastioan Voborski jasno prikazuje kako se zivot menja uz moc Jevandjelja, dok gledaoci dolaze licem k licu sa konacnim Davaocem zivota.
  Osnivac i umetnicki direktor, Kathy Thibodeaux, stupila je na medjunarodnu baletsku scenu daleke 1982. godine, kada je nastupajuci u baletu Sendi Peti ''Mi cemo ga videti'' (We Shall Behold Him), osvojila srebrnu medalju na II medjunarodnom baletskom takmicenju u SAD. Sa zeljom za vecu socijalnu angazovanost umetnika 1986. osniva Balet Magnifikat!, i 1989 Balet Magnifikat! baletsku skolu u koju su ukljuceni baletski umetnici i pedagozi iz citavog sveta koji imaju slicnu viziju. Svake godine Balet Magnifikat! ima vise od 150 nastupa na turnejama sirom SAD i sveta. Balet Magnifikat! je nastupao u Kanadi, Portoriku, Hondurasu, Belizeu, Kostariki, Kolumbiji, Kajmanskim Ostrvima, Holandiji, Francuskoj, Svajcarskoj, Italiji, Grckoj, Rusiji, Ukrajini, Poljskoj, Austriji, Makediniji, Ceskoj, Slovackoj, Belgiji, Izraelu, Filipinima, Juznoj Koreji, Singapuru, Hrvatskoj, Jermeniji, Keniji i JAR.

  U organizaciji Udruzenja Krugovi umetnosti, EUS-a, PEUS-a, Doma omladine Beograda i Eventima.
  Za dodatne informacije o Balet Magnifikat-u! posetite sajt baleta.

 • Donatorsko vece ''Kabare za Zivot''
  22. oktobar 2015, KPGT, Radnicka 3

  DONATORSKO VECE ''KABARE ZA ZIVOT''

  Cetvrtak 22. oktobar 2015. godine, u 20 casova. KPGT, Radnicka 3, Beograd
  Sve od prihoda je donirano Drustvu za decju i cerebralnu paralizu Rakovica
  Donatorsko vece "Kabare za zivot" - mjuzikl odrzan je u pozoristu KPGT, 22. oktobra 2015. godine, sa pocetkom od 20 casova, u saradnji sa uvazenim reziserom Ljubisom Risticem.
  Projekat je bio humanitarnog i donatorskog karaktera, i prihod koji je ostvaren bio je doniran u dobrotvorne svrhe deci oboleloj od cerebralne paralize, Drustvu za cerebralnu i decju paralizu Rakovica - clanu Saveza za cerebralnu i decju paralizu Srbije.
  "Kabare za zivot" osmisljen je u vidu muzicke interaktivne predstave, upravo orignalnog izleda kabarea, sa zeljom da se Beogradskoj publici ponudi ono sto nedostaje nasem gradu, a to je zivi kabare. Izvodjaci su bili u publici, publika je bila deo programa, scena je bila ziva i nije postojao prostor koji bi delio program od publike. Izvedene su najpoznatije numere iz svetski priznatih mjuzikla.


  ULAZNICA
  za vece "Kabare za zivot" iznosila je
  500,00 dinara
  cime se ucestvovalo u prikupljanju novcanih sredstava tj.
  DONACIJI za decu obolelu od cerebralne paralize

  Nadamo se da smo uspeli da bar malo pruzimo bolji zivot deci kojoj je nasa pomoc neophodna, podrzavajuci umetnost!


 • Muzicka bajka ''Pedja i Vuk''
  REALIZOVANI PROJEKAT: 5. avgust 2015, Zemunski kej

  MUZICKA BAJKA ''PEDJA I VUK''

  Projekat odobren na javnom konkursu Gradske opstine Zemun, za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata u oblasti kulture.
  12. septembar 2015. godine u 20 casova, Letnja pozornica Zemunskog keja
  Udruznje Krugovi umetnosti ovaj put imalo je veliku cast da Zemunskoj publici predstavi program prvenstveno namenjen deci i unapredjenju kulturno umetnickih vrednosti kod nasih najmladjih. Muzicka bajka "Pedja i vuk" za ovu priliku bila je prikazana u vidu audio vizuelnog koncepta, a u originalnom aranzmanu uzvisenih izvodjaca nase danasnjice.
  Bajka je 1936. godine napisana od strane najpoznatijeg ruskog kompozitora Sergeja Prokofijeva kao porudzbina Centralnog Decjeg Pozorista u Moskvi, sa ciljem upoznavanja, priblizavanja muzickog sadrzaja i kultivisanja muzickog ukusa najmladjih. Muzicka prica na kreativan nacin povezuje klasicnu muziku i knjizevnost, zanimljivom i duhovitom pricom o hrabrom decaku Pedji koji uz pomoc zivotinja i lovca uspeva da uhvati zlog vuka i da ga smesti u zooloski vrt.
  Originalno delo je pisano za orkestar, a Udruzenje Krugovi umetnosti donelo je novi aranzman i to uz pomoc dva klavira i naratora koji slikovito prikazuju bajku i uvode decu u svet beskrajne maste.
  Ministarstvo prosvete, nauke i teholoskog razvoja je za ovaj muzicko-scenski aranzman dalo podrsku i specijalno misljenje za izuzetno kvalitetan kulturno-umetnicki edukativan program namenjan deci.
  Izvodjaci:
  Nemanja Nikolic, klavir
  Iva Despotovic, klavir
  Milos Milovanovic, narator
  Uros Danilovic, audio vizelna obrada

 • ...
  13. avgust - 03. septembar 2015, Etnografski Muzej

  SRBIJA - BALKANSKA LEPOTICA

  PRODAJNA IZLOŽBA "Srbija - Balkanska Lepotica - iz perspektive jednog Amerikanca", američkog fotografa Wesley Channell-a, biće otvorena u cetvrtak, 13. avgusta u 20 časova u galeriji Etnografskog Muzeja u Beogradu.

  Na izložbi će biti izloženo 28 radova, uramljenih fotografija dimezija 90x60cm.

  Prodajna izložba je poklon narodu sa Balkana, a sva sredstva prikupljena prodajom slika doniraće se deci sa hendikepom, tj. Udruženju Gradjana "Evo Ruka".

 • Balet Magnificant
  Realizovani Projekti: 24 i 25. april 2015, Balet Magnificant

  Poslednjeg vikenda aprila imali smo veliku cast da ugostimo po prvi put u Beogradu profesionalnu americku baletsku trupu BALLET MAGNIFICANT!, koja je nastupala 24. aprila na velikoj sceni Doma omladine Beograda, i 25. aprila na sceni Kulturnog centra Rakovica, u okviru svetske turneje.
  Beogradska publika imala je priliku da prisustvuje igri savrsenog pokreta, dramaturgiji zivotnih prica, profesonalizamu baletskog izraza, kao i perfektnom rediteljskom aranzmanu u realizaciji i izvedbi "Ballet Magnificat!-a".

  24.04.2015. Rakovački Kulturni centar
  U Rakovačkom Kulturnom centru, izveli su predstavu Prodigals Journey. Zelimo da istaknemo da je nastup u petak 24. aprila imao posebnu car, i da su "Ballet Magnificat!" zajedno sa celokupnom organizacijom, prikupljen prihod u iznosu od 85.000 dinara donirali deci na dijalizi i transplantaciji bubrega "Sve za osmeh".

  25.04.2015. Dom Omladine
  Američki balet gostovao je u Velikoj Sali DOMA OMLADINE.
  Sav prihod od prodatih karata doniran je deci na transplantaciji i dijalizi bubrega "Sve za osmeh".
  Predstava koju je Ballet Magnificant! izveo drugo veče je Hiding place. Predstavu su darovali deci, školama, i deci sa posebnim potrebama.

  Organizatori koji su omogucili realizaciju celokupnog dogadjaja su: Evropska Inicijativa, Evangelisticko Udruzenje Studenata, Udruzenje Krugovi umetnosti, Gradska opstina Rakovica, Kancelarija za mlade Rakovica, Kulturni centar Rakovica i Dom omladine Beograda i Eventim.
  Druge večeri, u subotu 25. aprila, igrana prestava bila je poklonjena deci Rakovice.

 • Opstina Rakovica
  Gostovanja: 4. april 2015, Opština Rakovica

  04.04.2015. Rakovački karneval
  Hotel Balašević.

  Udruzenje Krugovi Umetnosti učestvovalo je u večernjem koncertu otvaranja Rakovačkog karnevala, odgovarajuci na specijalni poziv Gradske opstine Rakovica i Kancelarije za mlade Rakovica. U desetominutnom natupu izveli su autorsku tacku "Minus i plus" multimedijalnog karaktera. Tokom izvedbe na sceni je nastupila balerina sa instalacijom LED HALJINE, takodje izrade Krugova umetnosti.

 • Zvukom protiv bola
  Realizovani projekat: 3. april 2015, Belwood Wedding centar, Košutnjak

  Zvukom protiv bola

  Donatorska večera i koncert "Zvukom protiv bola", odrzana je 3. aprila u prostorijama BELWOOD Wedding centra u Košutnjaku.
  Sav ostvaren prihod doniran je deci leptirima - deci oboleloj od bulozne epidermolize i Nacionalnoj organizaciji DEBRA. • Pokret Umetnosti za Dečji Osmeh
  Realizovani projekat: 24. oktobar 2014, Event Club Mia

  DONATORSKO VEČE "Pokret Umetnosti za Dečji Osmeh"

  MIA EVENT CLUB, Dobanovačka 56, 11080 Zemun
  uz podršku Privredne komore Beograda, i Opštine Zemun
  Namenjeno deci oboleloj od raka

  Donatorsko veče i koncert, namenjeno deci oboleloj od malignih bolesti, održano je 24. oktobra, u MIA EVENT CLUB-u, sa početkom od 19 časova. Koncert, kao glavna nota večeri, bio je od 19:30-20:30 časova, a posle toga sledila je GLAMUR VEČERA, ili KOKTEL VEČE (neograničena konzumacija pića).

 • Mural
  U najavi: 01. jul - 01. dec 2014, Opština Zemun

  Pokretni mural "Pazite na decu"

  Projekat "Pazite na decu" je pokretni mural koji bi prema ideji projekta, trebalo da bude postavljen u javnom prostoru Pijačnog trga u Zemunu i priobalnom pojasu (Zemunskom keju), u periodu od 01. 07. 2014. - 01. 12. 2014.godine.
  Time bi mural komunicirao sa velikim brojem posmatrača (prolaznika) koji bi svojim učešćem doprineli razvoju ove ideje kroz konkretnu reakciju na ideju projekta, dajući lićni doprinos slikajući na platnima zajedno sa umetnicima (učesnicima ovog projekta).
  U središtu ove ambijentalne postavke nalazio bi se angažovani pokretni mural - piramidalna konstrukcija kvadratne osnove 3x3 metra, visine 6 metara, oslikan od strane autora Vladimira Mojsilovića.

 • Karmen i Narodno Pozorište
  Realizovani projekat: 08. april 2014, Narodno Pozorište

  "Karmen" i Narodno Pozorište

  Povodom Svetskog dana Roma, u utorak 8. aprila, na Velikoj sceni izvedena je opera Žorža Bizea "Karmen" u režiji Nebojše Bradića i pod dirigentskom upravom Ane Zorane Brajović.
  Naslovnu ulogu tumačila je Aleksandra Angelov, dok je rola Mikaele bila poverena gošći - sopranu Nataši Tasić Knežević, pripadnici romske nacionalne manjine, i članici Udruženja Krugovi Umetnosti.

 • Humanitarni Uskršnji Umetnički Program
  Realizovani projekat: 02. april 2014, Madlenianum

  "Humanitarni Uskršnji Umetnički Program"

  Celokupan projekat je bio namenjen Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine, Zvečanska 7, i održan u Opera Teatru MADLENIANUM, u Zemunu, 02.aprila 2014. godine. Projekat je bio pod pokroviteljstvom supruge predsednika Republike Srbije, gospođe Dragice Nikolić, i sa podrškom Opštine Zemun.

VRH STRANE