PROJEKTI

 • Magnificat
  Realizovan projekat: Turneja u Srbiji 2016. godine:

  Ballet Magnificat

  Uspesno okoncan projekat "Ballet Magnificat Turneja u Srbiji 2016": IZVESTAJ O TURNEJI

  Donacije:

  Beograd: Namenjeno deci bez roditeljskog staranja
  ''Centar Zvezda''

  Izaberi Zivot Novi Sad: Namenjeno Udruzenju gradjana
  ''Izaberi Zivot''

  Centar Zvezda Kragujevac: Namenjeno Udruzenju za decu i porodicu
  ''Decija Misija''

  9. maj - BEOGRAD

  Dana 09. maja 2016. godine sa pocetkom u 19:30h u Velikoj sali Doma omladine Beograda odrzana je baletska predstava pod nazivom "Licem k licu" u izvodjenju profesionalne plesne grupe "Ballet Magnificat" sa Misisipija.

  Pre pocetka predstave odrzavale su se tehnicke kao i plesne probe od 14h.
  Postavka predstave pocela je u 17h, da bi od 19h sve bilo spremno za docek publike, kao i medija. U 19:15h dosla je Nacionalna televizija, RTS1, kako bi uzela intervju od umetnickog direktora Ballet Magnificata, Jirija Voborskog, za Kulturni dnevnik. Pred pocetak predstave imali smo cast da docekamo ambasadora Ambasade Sjedinjenih Americkih Drzava koji je dosao sa svojom uvazenom suprugom. Predstava je pocela u 19:40h kada se Samuilo Petrovski ispred celokupne organizacije obratio svim prisutnima i kratkim govorom dobrodoslice otvorio dogadjaj i zahvalio Americkoj ambasadi na ukazanom poverenju i pomoci.
  Baletska predstava trajala je dva sata, iz dva cina, sa pauzom od 15 minuta.
  Nastup je okoncan u 21:30h uz ovacije publike, beskrajne aplauze, suze i osmehe. Nakon nastupa organizovano je druzenje u foajeu Doma omladine Beograda, gde su gosti bili posluzeni, i podelili jos malo vremena sa baletskom grupom. Naglasili bi da je Ballet Magnificat posle predstave imao druzenje sa decom iz Udruzenja Centar Zvezda, decom bez roditelja kojoj darujemo novcani doprinos od ovog nastupa.
  Poseta ovom dogadjaju opravdala je sve napore celokupne organizacije. Sala je bila prepuna, broj posetilaca dogadjaja dostigao je 400 ljudi, dok ukupan ostvareni prihod od prodatih karata iznosi 129.500,00 dinara. Posebna cast je prisustvo ambasadora Ambasade Sjedinjenih Americkih Drzava i njegove supruge, ali i prisustvo clanova Udruzenja «Centar Zvezda» kojima doniramo prihod od ovog dogadjaja.
  Novcana sredstva ostvarena od ove baletske predstave, prosledjujemo Udruzenju "Centar Zvezda" koji pomaze deci bez roditeljskog staranja, kako u materijalnom tako i u moralnom smislu, stara se o njihovom obrazovanju i prikupljanju sredstva za dalji život. Tu pripadaju upravo ona deca koja ne mogu da ostvare podrsku i pomoc na neki drugi nacin, koja izlaze iz sistema socijalne zastite i ostaju sama. Sporazumom o partnerstvu sa FSCI fondacijom iz Bugarske osnovali su prvu "Kucu mogucnosti" u Srbiji koja od novembra 2015. godine pruza svaku vrstu pomoci ugrozenoj deci. Sa ovim novcanim sredstvima zapocece otvaranje jos jedne kuce koja ce biti dom za decu koja cekaju bolje sutra.
  Fotografije mozete videti na Fejsbuk stranici.

  10. maj - NOVI SAD

  Naredni nastup bio je sutradan, 10. Maja u Novosadskom pozoristu u 19h, gde je takodje bila izvedena predstava "Licem k licu".
  Po prvi put u Novom Sadu svoje umece prikazali su novosadskoj publici, koja je u prepunoj sali uzivala u raskosnoj izvedbi i fantasticnom plesnom umecu. Prihod od ove predstave dostigao je 70.000,00 dinara, cime ce se pomoci Udruzenju "Izaberi zivot", koji se bori za potomstvo, ojacavajuci porodice kroz finansijski i moralni program.
  Fotografije mozete videti na Fejsbuk stranici.

  11. maj - KRAGUJEVAC

  Poslednji ovogodisnji nastup Ballet Magnificat-a u Srbiji odigrao se 11. maja u Svecanoj sali Prirodno matematickog fakulteta u Kragujevcu. Publika je dosla iz Cacka i Jagodine da vidi predstavu "Putovanje rasipnika". Izuzetne ovacije, srecna i nasmejana lica, aplauzi, okoncali su uspesno i nesvakidasnje vece u Kragujevcu, gradu u kome je ovakav sou retkost.
  Ukupan broj posetilaca (312) premasio je kapacitet sale, publika je stajala samo da bi bila deo spektakla, dok ostvareni prihod od prodatih karata iznosi 82.500,00 dinara. Tokom predstave imali smo cast da nam se pridruze i medijske kuce: Radio TV Kragujevac, ELION Media, FOTKAJ KG i AnnyStyle.

  Prihod od prodatih karata od ove predstave donirali smo Udruzenju "Decija misija" koje pomaze deci i porodicama sa teskim finansijskim stanjem, i to kroz organizovanje letnjih kampova, i kreativnih i edukativnih radionica za decu. Takodje Udruzenje "Decja misija" radi sa raseljenim licima i sa porodicama koje su na ivici egzistencije, ispunjavajuci njihove osnovne potrebe kako fizicke tako i drustvene. Novac od ove donacije ce upotrebiti da pomognu deci i porodicama koje su finansijski ugrozeni a zive na teritoriji Kragujevca.

  Fotografije mozete pogledati ovde.
  Video predstave "Putovanje rasipnika" pogledajte ovde: prvi cin i drugi cin.

  12. maj - Poseta Skupstini Srbije i Belom Dvoru

  Poslednjeg dana njihovog boravka u Srbiji, 12. maja grupa je imala cast da obidje Narodnu skupstinu Republike Srbije, kao i Beli dvor, gde je bio organizovan prijem kod NJ.K.V Princeze Katarine.

  Utisci i zahvale

  Srz i sadrzaj obe baletske predstave ("Licem k licu" izvedene 09. maja i 10. maja, i "Putovanje rasipnika" izvedene 11. maja) govori o zivotu svakom od nas, odnosno o borbi dobra i zla, i daje nam poruku da pobedjuje ono sto hranimo.

  Ukupan broj posetilaca tokom celog projekta tj na sve tri predstave je 887 osoba.

  Ukupan iznos ostvaren od prodaje karata u sva tri grada iznosi 282.000,00 dinara, sto je velika pomoc nasoj zemlji, nasem narodu, a prvenstveno nasoj deci!

  Izuzetno se zahvaljujemo plesacima Ballet Magnificat-a na dolasku u Srbiju, i na poklonu koji su nam darovali. Njihovo zalaganje za kulturu i umetnost, pozrtvovanost, profesionalizam i angazovanost opravdava svaki trud nas kao organizatora a publici doprinosi novi dozivljaj i nesvakidasnji ugodjaj.
  Humanitarni aspekt ovog projekta budi svest naseg naroda o drugacijoj humanosti - kroz umetnost svetskih razmera. Beskompromisna ljubav, naporan rad i izuzetna talentovanost plesaca-umetnika, kroz publiku, prosledjena je deci koja cekaju bolje sutra.

  Udruzenje Krugovi umetnosti zahvaljuje se svim saradnicima ovog projekta (EUS, PEUS, Crown Event, Connect), kao i Domu omladine Beograda, Novosadskom pozoristu i Prirodno matematickom fakultetu u Kragujevcu, gde su manifestacije bile odrzane.
  Najvise se zahvaljujemo Ambasadi Sjedinjenih Americkih Drzava na pomoci i zajednickoj saradnji pri realizaciji projekta "Ballet Magnificat Tourneja u Srbiji 2016", i sa ponosom okoncava ovu manifestaciju.

  nazad na projekte

  VRH STRANE