PROJEKTI

 • Pokret Umetnosti za Dečji Osmeh
  Realizovani projekat: Petak 24. oktobar 2014. godine, od 19 casova:

  DONATORSKO VEČE "Pokret Umetnosti za Dečji Osmeh"

  Dobanovačka 56, 11080 Zemun
  uz podršku Privredne komore Beograda, i Opštine Zemun
  Namenjeno deci oboleloj od raka

  Donatorsko veče i koncert, namenjeno deci oboleloj od malignih bolesti, održano je 24. oktobra, u MIA EVENT CLUB-u, sa početkom od 19 časova. Koncert, kao glavna nota večeri, bio je od 19:30-20:30 časova, a posle toga sledila je GLAMUR VEČERA, ili KOKTEL VEČE (neograničena konzumacija pića).

  Posebna čast je saradnja sa Elektotehničkim fakultetom koji su izveli na koncertu tačku uplitanja tehnologije sa muzikom i pokretom modernog baleta, odnosno igru muzičkog sadržaja pomoću senzora rukovođenim pokretom tela.

  Prihod u iznosu od 350.000,00 dinara koji je ostvaren, doniran je u dobrotvorne svrhe deci oboleloj od malignih bolesti, Udruženje roditelja dece obolele od malignih bolesti "ZvonČica", Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije, za njihovo lečenje i obrazovanje, nabavku neophodne opreme za bolji oporavak, kao i za nabavku hrane i drugih potrepština za mesece provedene u hospitalizaciji. Svi učesnici, kao i čitava organizacija, želi su svojim radom da doprinesu što veću pomoć deci kako bi njihova svakodnevnica bila bolja i osmeh veći.

  Najveća dobrobit celog projekta je svakako saznanje da smo zajednički uspeli da obezbedimo što više sredstava i pomoći deci oboleloj od malignih bolesti, koja se svim snagama i srcem bore, i nikada ne odustaju i ne pokleću osmehu!
  Srce zdravog deteta igra i skakuće, upravo kako bi srce bolesnog deteta to želelo… upravo kako srce bolesnog deteta to sanja… Snove svi imamo, a možda smo BAŠ MI neki san mogli deci da ostvarimo! Ne bismo znali ako se i mi nismo potrudili, barem malo koliko se bolesno dete trudi i bori svaki dan … … …

  .

  O koncertu i sadržaju projekta – Uplitanje tehnologije u svet umetnosti

  Projekat je bio zasnovan na promovisanju multimedijalnog sadržaja, koji je u sebi sadržao muziku, pokret i sliku, i izneo umetnost u novom svetlu. Naziv projekta "Pokret umetnosti za dečiji osmeh" objašnjava uranjanje muzike i igre u tehnološki koncept, prožimanje muzičkog materijala kroz elektronski medij i rekonstrukciju kako već postojećeg, tako i novog muzičkog materijala. Ovaj put pokretali smo umetnost i na još jedan novi način, i to uplitajući pokret savremene igre sa tehnološkom instalacijom – haljinom igračice, koja u sebi nosi instalaciju senzora, što omogućava prenos i interakciju zvuka i svetla tokom performansa.

  Našim radom želimo da obogatimo kulturu naše zemlje, i damo pečat sadašnjih stvaralaca-umetnika, kroz nove ideje i nove vidove komunikacije multimedijalnog dela. Time želimo da kulturna baština, koja nastaje u sadašnjosti, a ima specifičnu vrednost za ljude, bude sačuvana za buduće generacije koje svojim daljim radom mogu da razviju ovakve vidove umetničkog izraza. Ovaj projekat poklonili smo deci oboleloj od raka, pokretajući umetnost, i pokretajući umetnošću.

  Izvođači

  Sadržaj koncerta činio je repertoar u trajanju od sat vremena u režiji i izvedbi Krugova umetnosti, koga čine:
  Ema Gocević (Master komunikologije i kulturnih organizacija),
  Srđan Adamović (muzički saradnik, producent),
  Dušan Kačarević (inženjer zvuka),
  Marija Gajić (Dipl. Sopran),
  Nemanja Nikolić (Dipl. Spec. Pijanista),
  Leo Ivanišević (multimedijalni saradnik),
  Milena Maleš (Dipl. Pijanista),
  Vukašin Rakić (Dipl. violinista i muzički saradnik),
  Aleksandra Malijar (Prof. Savremene igre),
  Sonja Gajić (Dizajn),
  i saradnja sa Elektrotehnički fakultetom, odsek Telekomunikacije i informacione tehnologije, smer Audio i video sistemi.

  Rezervacija i sve informacije:

  Ema Gocević, osnivač udruženja
  Tel: +381 (64) 635 5659
  e-mail: ema.gocevic@krugoviumetnosti.co.rs

Fotogrfija preuzeta sa fejsbuk stranice Udruženja roditelja "ZVONČICA". Molimo Vas da je i Vi posetite kako bi ste se bliže upoznali sa njihovim radom. Hvala unapred.

nazad na projekte

VRH STRANE