PROJEKTI

 • Zvukom protiv bola
  Realizovan projekat: Petak 3. april 2015. godine, od 17 časova:

  DONATORSKO VEČE "Zvukom protiv bola"

  Belwood Wedding Centar, Košutnjak, Pionirski grad, Kneza Višeslava 27
  uz podršku Opštine Rakovica
  Namenjeno deci oboleloj od bulozne epidermolize

  Donatorska večera i koncert "Zvukom protiv bola", održan je 3. aprila u prostorijama BELWOOD Wedding centra u Košutnjaku.
  Sav ostvaren prihod doniran je deci leptirima - deci oboleloj od bulozne epidermolize i Nacionalnoj organizaciji DEBRA.

  Zahvaljujemo se svima koji su u skladu sa svojim mogućnostima i interesovanjima bili deo ovog projekta namenjenom deci oboleloj od bulozne epidermolize - Udruženju DEBRA, članu Nacionalnog saveza za retke bolesti Srbije.

  Ukoliko zelite da pogledate fotografije sa ovog dogadjaja, molimo Vas da posetite Multimedija stranicu događaja.


  Projekat je autorski rad Udruženja Krugova umetnosti, profesionalnih muzičara, igrača i multimedijalnih umetnika. Održan je u Belwood-u, 3. aprila 2015. godine, sa početkom od 17 časova:
  - Likovna radionica od 17-18 časova, rad sa decom obolelom od bulozne epidermolize, koja slikaju srcem i snagom volje;
  - Koncert od 18-19 časova, kao glavna nota večeri, uz gostovanje harfistkinje Ane Marije Franc. Upoznavanje dece sa instrumentom HARFA.
  - Nakon toga sledila je GALA VEČERA U VIDU VRHUNSKOG ŠVEDSKOG STOLA, do 22h

  DONACIJE, dolazak na multimedijalni koncert i donatorsku večeru (plaćanje po osobi)
  2.000,00 dinara
  * Čime zajedno doprinosimo PRIKUPLJANJU DONACIJA, darivanjem umetnosti multimedijalnih sadržaja
  uz vrhunsko posluženje Belwood kluba - hranu savršenog ukusa i najlepših umetničkih dekoracija.

  Za donaciju - osim učešća po osobi, moglo se donirati i veći iznos uplatom na žiroračun Banca Intese
  160-403577-02
  (koji se prosleđuje Udruženju za buloznu epidermolizu "DEBRA").
  O koncertu i sadržaju projekta - Zvukom Protiv bola

  Koncert "Zvukom protiv bola" je multimedijalnog sadržaja, gde se upliću muzika, savremena igra, video projekcija, i inovativna tehnoloska dostignuća implementirana na sceni. Važnost i težiste ovog projekta čini repertoar kompozicija autora nasih prostora, u kvalitetnom i savremeno osmisljenom individualnom autorskom projektu.

  Primena novih tehnologija na umetničkoj sceni upravo predstavlja Krugove umetnosti kao autentične, kreativne, i inovativne. Nasim radom spojili smo elektroniku i savremenu igru, i napravili pokretnu instalaciju na haljini igračice "LED HALJINA". Instalacija sadrži 30 metara led dioda, koje se aktiviraju i svetle pomoću senzora koji detektuju brzinu i dužinu pokreta ruku, što diktira broj svetlećih dioda na haljini, i dužinu njihovog trajanja. Igra pokreta igračice dovodi do igre svetlucavih led lampica što publici daje nov senzibilitet sveukupnog doživljaja datog performansa.

  Tehnološko unapredjenje scene i dalju osmišljenost projekta pružamo i kroz sledeću ideju, na cijoj realizaciji trenutno Krugovi umetnosti rade. To je dalje postavljenje SENZORA na samoj sceni, kako bi se živo izvodjnje multimedijalnog performansa savršeno sinhtonizovalo sa koreografijom, muzikom, i dramskim pokretom. Postavljanje prvih senzora na scenografiju apliciraćemo na "AKUSTIČNIM VRATIMA" koja su deo kratke pozorišne numere u produkciji Krugova umetnosti, pod nazivom "Minus i plus". Detekcija prolaska kroz vrata, čitanje položaja vrata u vremenu, i puštanje zvuka sa kontrolera na pojačalo i zvučnike koji su na vratima, ukratko opisuje naše trenutno scensko stvaralaštvo. Korišćenjem ovakvog audio-vizuelnog sistema dolazi do kompletne sinhronizacije muzičkih efekata i pokreta igrača (koreografije), što publici donosi jasnu poruku umetničkog dela.

  Našim radom želimo da obogatimo kulturu naše zemlje, i damo pecat sadašnjih stvaralaca-umetnika, kroz nove ideje i nove vidove komunikacije multimedijalnog dela. Time želimo da kulturna baština, koja nastaje u sadašnjosti, a ima specifičnu vrednost za ljude, bude sačuvana za buduće generacije koje svojim daljim radom mogu da razviju ovakve vidove umetničkog izraza.

  Rezervacija i sve informacije:

  Ema Gocević, osnivač udruženja
  Tel: +381 (64) 635 5659
  e-mail: ema.gocevic@krugoviumetnosti.co.rs

nazad na projekte

VRH STRANE